top of page

סויה ובריאות

כל מוצרי סידרת "כמו בשר" מכילים רמות גבוהות ביותר של חלבון סויה.
החלבון הינו חיוני ביותר לבניית גופינו. אנשים שנמנעים מאכילת בשר אינם מקבלים את החלבון הדרוש להם. מנה אחת של "כמו בשר" ליום, מחזקת את המערכת החיסונית ואת עמידות הגוף בפני מחלות שונות. ואולם, תרומתה העיקרית של הסויה היא בהגנה על כלי הדם והלב מפני מחלות לב, שהן מהגורמים המובילים בעולם לתמותה בקרב נשים וגברים כאחד. 
​לוקחים אחריות על הבריאות! מנת סויה "כמו בשר" כל יום, עשויה למנוע מחלות לב.
מינהל המזון והתרופות באהר"ב  הFDA קבע לאחרונה, ש"אכילת 25 גר' חלבון סויה ליום, עשויה למנוע מחלות לב". הצהרת בריאות זו, מתבססת על מאות מחקרים מדעיים המוכיחים שבעלי רמת כולסטרול גבוהה יכולים להוריד כ- 20%-10% מרמת ה-LDL (הכולסטרול הרע) על ידי צריכה יומית של 25 גר' חלבון סויה, בדיאטה מאוזנת. הירידה מורגשת לאחר 8-12 שבועות, והסיכון לחלות במחלות לב יורד עד כדי 40%!

המידע הנתון לקוח ממאות מחקרים שנעשו ואותם ניתן למצוא באינטרנט. במקרה של בעיה רפואית יש להתייעץ כמובן ברופאים ותזונאים מוסמכים. 

החלבון הוא אבן הבנין של הגוף. כל התחדשות ובניית התאים מתבצעת באמצעות החלבון. לצמחונים שאינם אוכלים מוצרי בשר או דגים במידה מספקת, מומלץ להוסיף חלבון סויה לתפריט היומי. חלבון הסויה הינו הינו החלבון הצמחי הקרוב ביותר לחלבון מן החי.
צריכת יומית מומלצת של חלבון היא  1 גרם לכל 1 ק"ג משקל גוף: מגיל שלוש עד גיל שש,

בין 23 גרם עד 30 גרם. (תלוי בסוג הפעילות המבוצעת על ידי האדם).

למה ולכמה חלבון אנו זקוקים מדי יום?

bottom of page